Sovepolitik

Hvorfor en sovepolitik i Vandpytten?

Omkring børns søvn er der foretaget forskellige undersøgelser, bl.a. fra søvn-instituttet om, hvor vigtigt det er, at børnene får hvilet eller sovet hver dag. Børnene oplever meget og skal bearbejde mange indtryk i løbet af dagen, og har derfor brug for hvile. Som udgangspunkt vækker vi derfor ikke børnene uanset alder. Læs mere her:

http://livsstil.tv2.dk/kropogsundhed/2013-10-01-læge-du-skal-ikke-afbryde-dit-barns-middagslur

De mindste børn sover i barnevogne. De kan ofte have brug for at sove 2 gange i løbet af dagen. Vi tager udgangspunkt i barnets signaler og ressourcer. Vi noterer barnets sovetider på FAMLY, så I har mulighed for at følge med.

Når barnet fylder cirka 2 år, får de deres egen seng og sover inde fra cirka kl. 12. Her noterer vi ikke barnets sovetid længere, men vil dog i overgangsperioden fortælle, hvordan barnet har sovet og ellers kun, hvis barnet har sovet anderledes end sædvanligt.

Som forældre er I selv ansvarlige for at medbringe dyne, pude, lagen og evt. sovedyr. I er også selv ansvarlige for at skifte linned efter behov.

I takt med at børnene bliver ældre, nedsættes behovet for at sove. Nedtrapning kan være en overgang med en hvile/afslapningstid cirka 1/2 time, 3 gange om ugen. Planlægning af denne overgang vil altid foregår i et tæt samarbejde mellem jer forældre og personale.

Hits: 43